Over Nelma

Verhaal

Het verhaal van onze drukkerij begint eigenlijk al in 1969: als loodzetterij waren we leverancier van grote drukkerijen. Door het lood in de machines waren het heel ongezonde tijden voor de letterzetters.

Gelukkig introduceerde Linotype in 1975 de fotozetmachines, het giftige lood was niet meer nodig. Wij  evolueerden mee en we werden een fotozetterij.

De Macintosh van Apple maakte een volgende stap mogelijk: ontwerp en pre-press kon nu in eigen huis.

Zo werden we een volwaardige drukkerij, die rechtstreeks voor klanten werkte.

Een commerciële drukkerij heeft ook een commerciële naam nodig. De oprichters, de broers Henri en Leon Theunis, vonden inspiratie bij de naam van hun vrouwen: Nellie en Mariette vormden samen “Nelma”. De tonnen  ervaring uit de wereld van de pre-press stond vanaf dat ogenblik in functie van drukkwaliteit.


machines1

Machines

Doordacht investeren in nieuwe technologie is nog steeds de rode draad door ons verhaal. Recent kochten we nog een Ryobi 784 (4 kleuren, formaat 720×520) om perfect offsetdrukwerk te kunnen leveren.

Voor offset tweekleuren rekenen we op de Heidelberg SM52-2 (2 kleuren op formaat 330 x 520 mm). Voor digitaal werk staan bij ons de MGI DP60 (tot formaat 330×1020) en de Xerox J75 (tot formaat 330×480) klaar.

Samen goede keuzes maken,
daar draait het om.

Bart Theunis (zaakvoerder) / Nick Loomans (verkoop) bij Drukkerij Nelma

mensen1Mensen

Bart Theunis, de zoon van oprichter Henri, draait al heel lang mee bij drukkerij Nelma. In 2001 nam hij de drukkerij over. Hij kan rekenen op een  team van 8 ervaren en gedreven medewerkers.

Ons team heeft alle expertise in huis om elke drukopdracht snel, precies en efficiënt te realiseren.